آموزش و نحوه درست كردن نان قيفي
مواد لازم براي خمير :
آرد سفيد …………………………… سه ليوان
بكينگ پودر …………………………. ١ ق م
خمير مايه ………………………….. ١ ق غ
شكر ………………………………… ١ ق غ
نمك ………………………………… يك
شير خشك ……………………….. ٣ ق غ
آب حدودا …………………………… ١و يك چهارم ليوان
روغن مايع …………………………. يك چهارم ليوان
طرز تهيه
اول خمير را آماده كنيد . براي اين منظور ابتدا يك ليوان را تا يك چهارم آب ولرم بريزيد و يك قاشق شكر در آن ريخته هم بزنيد و سپس يك قاشق خمير مايه را روي آن بپاشيد ( هم نزنيد ) و روي ليوان را با يك نعلبكي ببنديد و در جاي گرم بگذاريد. بعد از ده دقيقه بايد به اين شكل در بيايد والا يا يكجاي كار را اشتباه كرده ايد يا خمير مايه شما مانده و فاسد است.
حالا آرد و ساير مواد خشك را در ظرف مناسبي ريخته و خمير مايه و روغن را روي ان بريزيد. ليوان خمير مايه را دوباره آب كرده كنار دستتان بگذاريد و كم كم به آرد اضافه كرده و مخلوط كنيد تا خمير نسبتا يكدستي بدست آوريد.
حالا نوبت ورز دادن خمير است.يا خمير را روي ميز كار به مدت ده دقيقه ورز دهيد يا خمير را گلوله كرده و صدبار به كف كاسه بكوبيد. اين روش تا حدودي ميتواند جايگزين ورز دادن شود اما نه كاملا.
حالا كف ظرف خمير را آرد بپاشيد. دستتان را با كمي روغن كاملا چرب كرده و روي خمير بماليد و خمير را روي آردها در كاسه بگذاريد.
روي خمير را با يك نايلون فريزر بپوشانيد.
حالا فر را براي ۲۰ ثانيه با حرارت بالا روشن كرده و سپس خاموش كنيد. ظرف خمير را براي دوساعت داخل فر بگذاريد تا در يك محيط گرم ور بيايد.(اين هم از روشهاي اختراعي من براي فراهم كردن محيط گرم است. ميتوانيد كنار بخاري يا روي پكيج يا هرجاي گرم ديگر بگذاريد ور بيايد.)
خوب خمير كه ور آمد نوبت پيچيدن آن دور قيف است.براي قيف دو گزينه داريد يا قيف آماده استيل را از لوازم قنادي بخريد
و يا اينكه با فويل آلومينيوم ضخيم قيف درست كنيد. براي درست كردن قيف هم يك پايه قيفي شكل لازم داريد كه فويل را روي آن بپيچيد و حين پيچيدن خمير هم قيف را روي پايه بگذاريد تا فشار دستتان قيف را از فرم نيندازد. و بعد حين پيچيدن قيف بعدي پايه را به زير فويل بعدي منتقل كنيد.
بهترين گزينه براي اين پايه نان بستني قيفي است. اگر به تعداد بيشتر بخريد كه جابجا كردن پايه را هم نداريد.
حالا خمير ور آمده را چهار قسمت كنيد و يك قسمت آنرا با وردنه روي ميزكار به قطر حدود نيم سانت يا كمي كمتر باز كنيد. با كارد تيزي خمير را به نوارهاي باريكي ببريد. و هر نوار را مثل شكل دور يكقيف بپيچيد. توجه كنيد كه نوارها چند ميليمتر روي هم را بگيرند تا بعدا قيف شما استحكام داشته باشدو بعد پخت نوارها از هم جدا نشوند.
قيفها را در سيني فر بچينيد و براي ده تا بيست دقيقه روي آنها را يك دستمال مرطوب (كاملا آب گرفته) بيندازيد تا استراحت كنند. بسته به تعداد قيفها و بزرگي سيني ميتوانيد قيفها را عمودي يا خوابيده در سيني بگذاريد اما كمي فاصله بين آنها را رعايت كنيد تا بعد پخت به هم نچسبند.
بعد از ده دقيقه دستمال را برداشته و روي قيفها را با مخلوط يك عدد زرده تخممرغ زده شده و دو سه قاشق شير با برس رومال كنيد و بسته به علاقه خودتان كنجد يا سياه دانه بپاشيد. بديهي است كه من خودم سياه دانه را ترجيح مي دهم.
در فر ۱۷۵ درجه براي مدت يكربع تا بيست دقيقه يا تا وقتي قيفها شروع به طلايي شدن كنند بپزيد.
بعد از پخت كمي زمان دهيد تا سرد شوند سپس از قيف فلزي زيرش جدا كنيد. موقع سرو ميتوانيد با انواع سالاد الويه و سالاد ماكاروني و غيره پر كنيد. فقط يادتان باشد قيف پر شده زياد كه بماند از مواد درونش نم كشيده و بد مي شود.
منبع: دكتر آشپز