آش تويگا
( آش رشته )
مـواد لازم
? پيازمتوسط ساطوري شده : 2 عدد
? نخود :: 50 گرم
? گندم پوست كنده : 80 گرم
? آرد گندم : 2 قاشق غذاخوري سر پر
? ماست :: 2 ليوان سر خالي
? روغن ماع : 2 قاشق
? نعناع خشك : 1 قاشق سوپخوري
? فلفل قرمز : 1 قاشق مرباخوري سرخالي
? آب گوشت : 4 ليوان
? نمك به ميزان لازم
طـرز تهيه
روغن را در تابه اي مي ريزيم و پياز را در آن تفت مي دهيم. نخود و گندم را كه از شب قبل خيس كرده ايم، همراه با آب گوشت به پياز تفت داده اضافه مي كنيم و روي حرارت ميگذاريم تا بپزد و كاملا جا بيفتد (حدود 50 دقيقه). آرد و ماست را با هم مخلوط مي كنيم، با مقداري نمك در آش مي ريزيم و مي گذاريم ده دقيقه ديگر بپزيد .
نعنا خشك و فلفل قرمز را به مدت يك دقيقه در روغن داغ تفت مي دهيم و روي آش را با آن تزيين مي كنيم. در صورتي كه اضافه وزن داريد مي توانيد به جاي نعنا داغ از كمي نعنا خشك استفاده كنيد، به جاي روغن مايع از روغن زيتون استفاده كرده و چربي آب گوشت را هم بگيريد. اين آش را با كشك، ماست، آبغوره و يا سركه بنا به سليقه و ذائقه خود ميتوانيد ميل كنيد .