طرز تهيه كوفته ازميري به همراه كته قالبي پرتقالي
مواد لازم
گوشت چرخ كرده 500 گرم
نان تست 2 تا 3 برش
پياز رنده شده 1 عدد
سير پوره شده تا 1 قاشق چايخوري
زيره آسياب شده تا 1 قاشق چايخوري
زردچوبه، ادويه به مقدار لازم
جعفري خرد شده 2 قاشق سوپخوري
تخم مرغ 1 عدد
نمك و فلفل به مقدار لازم
آرد سفيد 3/1 پيمانه
سس كوفته
گوجه فرنگي خرد شده 2/1و1 پيمانه
فلفل دلمه اي نگيني خرد شده يا فلفل سبز 2/1 پيمانه
پياز تفت داده شده 1 عدد
برنج 3 پيمانه
آب 2/1و4 پيمانه
آب پرتقال 1 پيمانه
رنده پوست پرتقال 1 قاشق سوپخوري
كره يا روغن تا 4/1 پيمانه
مخلول زعفران و نمك به مقدار لازم
طرز تهيه
ابتدا نان تست را با كمي شير خيس كنيد سپس در دست بفشاريد تا شير اضافه آن خارج گردد نان به صورت پوره له شده درآيد. پياز رنده شده و سير پوره شده و نان پوره شده فوق و ادويه ها، جعفري خرد شده، تخم مرغ، نمك، فلفل را با هم مخلوط نماييد سپس گوشت چرخ كرده را اضافه تا مايه طوري بگيريد تا انسجام لازم را داشته باشد سپس سس كوفته را به شرح ذيل آماده نماييد.
روغن را به ميزان لازم در ظرف مورد نظر بريزيد پس از گرم شدن گوجه فرنگي و در صورت كمي رب گوجه فرنگي را اضافه و هم بزنيد. سپس فلفل دلمه اي را اضافه با هم تفت دهيد سپس پياز تفت داده شده، زردچوبه و ادويه مورد نظر، شكر،نمك، فلفل و آب به ميزان لازم را افزوده و اجازه دهيد تا بجوش آيد سپس به اندازه يك قاشق سوپخوري از مايه را برداشته در دست فرم داده و در آرد سفيد بغلتانيد و همه كوفته ها را به اين طريق آماده كنيد. سپس سه قاشق سوپخوري روغن مايع و سه قاشق سوپخوري آب را در تابه اي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. پس از گرم شدن، كوفته هاي فوق را داخل آب و روغن قرار دهيدتا با اين روش كمي تفت داده شوند. سپس كوفته هاي كمي تفت داده شده را داخل سس جوشان قرار دهيد و با در بسته روي حرارت كم بگذاريد تا بپزد. سس كوفته ازميري غليظ است و اين كوفته با كته يا در صورت دلخواه چلو سرو مي شود.
كته قالبي پرتقالي
ابتدا برنج را بشوييد سپس با 2/1و4 پيمانه آب سرد براي 30 دقيقه خيس كنيد سپس آب پرتقال و رنده پوست پرتقال و كره يا روغن و نمك و محلول زعفران را اضافه و 55 دقيقه زمان بدهيد تا كته آماده شود. سپس كته قالبي پرتقالي را در ظرف مورد نظر برگردانده و با كوفته هاي فوق سرو نماييد و در صورت دلخواه سطح روي كته را با دنده پوست پرتقال و فندق خرد شده تزيين نماييد.
لينك مستقيم: http://mihangram.com/ashpazi-158.html