دوشنبه ۰۳ دی ۰۳

خمير فونسه يا خمير بريزه

۹ بازديد

آموزش و طرز تهيه خمير فونسه يا خمير بريزه

آموزش و طرز تهيه خمير فونسه يا خمير بريزه

آشپزي

اين خمير براي تارت و نان هاي شيرين كوچك مصرف مي شود.

مواد لازم

آرد                                 500 گرم
كره                                300 گرم
پودر قند                           يك قاشق سوپخوري
آب يا شير                        در حدود نصف پيمانه
نمك                               به مقدار كم

با اين مواد در حدود يك كيلوگرم خمير به دست مي آيد كه براي تارت بزرگ و يا 30 عدد از نانهاي كوچك كافي است.

طرز تهيه

آرد را در ظرف گودي مي ريزيم . نمك و پودر قند و آب يا شير را وسط آرد مي ريزيم و به هم مي زنيم،بعد كره را قطعه قطعه و كوچك خرد مي كنيم و وسط خمير مي ريزيم و با نوك انگشت خمير را با كره مخلوط مي كنيم به طوري كه مرطوب شود و چسبندگي پيدا كند ولي كش نيايد.
نكته حساس در اين خمير آن است كه نبايد اين خمير زياد ورز داده شود و كافي است كه خمير چسبندگي پيدا كند و قابل باز شدن باشد.
بعد خمير را در كيسه نايلون مي گذاريم تا دو سه ساعت بماند و به هر طريق كه بخواهيم از آن استفاده مي كنيم.
مي شود اين خمير را با انواع روغن نباتي جامد تهيه كنيم در اين صورت 200 تا 250 گرم روغن كافي مي باشد.هر قدر روغن اين خمير بيشتر باشد تردتر مي شود البته حداكثر آن 250 گرم است.
ميتوان دو عدد زرده تخم مرغ با خمير مخلوط كرد در اينصورت خمير كمي سفت تر مي شود .
در صورت مصرف زرده تخم مرغ زرده ها را با شير و پودر قند و نمك وسط آرد مي ريزيم و مخلوط ميكنيم بعد كره را اضافه مي كنيم.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

يك  دستور ديگر

250 گرم آرد را در ظرف گودي مي ريزيم. نصف ليوان شير را با 1 قاشق سوپخوري پودر قند مخلوط مي نمائيم و آن را ميان آرد ريخته ، هم مي زنيم تا آرد مرطوب شود. 150 گرم كره را كمي گرم مي كنيم و آن را در قطعات كوچك داخل آرد ريخته ، كره و آرد را مخلوط مي كنيم ، به طوري كه كره به هيچ وجه در آرد ديده نشود و خمير چسبندگي پيدا كرده و نرم و لطيف گردد.
بهتر است خمير يكي دو ساعت بماند. بعد آن را روي يك ورقه كاغذ روغني مي گذاريم و با نورد به ضخامت نيم سانتيمتر و به شكل دايره باز كرده ، دقت مي كنيم همه جاي آن صاف و يكنواخت بشود .
قالب گرد فلزي را كه بهتر است اطراف آن به صورت دالبر باشد ، انتخاب مي نمائيم. خمير را با كاغذ بلند كرده ، در قالب بر مي گردانيم و كا غذ را از روي آن بر ميداريم.
بايد سطح و ديواره قالب از خمير پوشيده شود. خمير زيادي اطراف قالب را مي بريم و كنار مي گذاريم و اطراف خمير ا كاملا صاف كرده با چنگال در سطح خمير چند سوراخ مي كنيم تا خمير در موقع طبخ بالا نيايد.
فر را با حرارت 350 درجه فارنهايت يا 175 درجه سانتيگراد گرم مي كنيم و قالب را روي اولين پنجره فر از طرف پائين قرار مي دهيم. در مدت 30 تا 40 دقيقه بايد سطح و اطراف پاي پخته و كمي برشته شود. بعد از اين مدت قالب را بيرون مي آوريم و مي گذاريم كاملا سرد شود.

لينك مستقيم: http://mihangram.com/ashpazi-164.html

خمير تارت

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.