آش جو
( آش رشته )
مواد لازم
▪ گوشت ماهيچه سردست: نيم كيلو
▪ جوي پوست گرفته: دو و يك دوم فنجان
▪ پياز متوسط :۴عدد
▪ تره- اسفناج- جعفري و گشنيز خرد شده :نيم كيلو
▪ كشك سائيده غليظ :۳ فنجان
▪ سير داغ و نعناع داغ :به مقدار دلخواه
▪ نمك و فلفل :به مقدار دلخواه
طرز تهيه
جو را قبلاً شسته و خيس كنيد. سپس با گوشت و پياز درسته با شعله ملايم بپزيد. پياز را از صافي سيمي رد كرده و با سبزي خرد
كرده، به آش اضافه كنيد. سپس كشك را به آش اضافه كرده وبگذاريد كشك در آش كاملاً جوشيده و جا بيفتد. آش را در ظرف كشيده و روي آن را با كمي كشك سائيده، سير داغ و نعناع داغ تزئين كنيد
● نكات لازم براي تهيه انواع آش:
۱) اولين نكته قابل ذكر، خوب جا افتادن آش مي باشد و حبوبات آش هم بايد كاملاً پخته باشد.
۲) براي خوب پخته شدن و خوش رنگ بودن آش، حبوبات را يك روز قبل از پختن خيس كنيد.
۳) سبزيهاي ديرپز را ۱۵ دقيقه قبل از سبزيهاي زودپز به آش اضافه كنيد.
۴) سعي كنيد پس از اضافه كردن برنج، آش را مرتب هم بزنيد تا آش ته نگيرد و شعله كاملاً ملايم باشد.
۵) سبزي آش را بعد از پخته شدن برنج اضافه كنيد.
● چند نكته لازم براي تهيه آب مرغ يا آب گوشت :
۱) براي تهيه آب مرغ بهتر است از پياز، ساقه كرفس ، كمي نمك و فلفل استفاده كنيم. از آب مرغ براي تهيه انواع سوپ ها و سس ها مي توانيم استفاده كنيم.
۲) براي اغلب سوپ ها و سسس ها و بعضي از غذاها نياز به آب گوشت داريم و معمولاً گوشتي كه تهيه مي كنيم مقداري خرده ريز دارد و ما مي توانيم با اضافه كردن قلم و به خصوص قلم ماهيچه گوساله و اضافه كردن پياز، ساقه كرفس، برگ بو، يا برگ رزماري و چند حبه سير و چند ليوان آب سرد آب گوشت مناسبي تهيه كنيم.
( آش رشته