سمبوسه با اسفناج(عربي)
( رب انار )
مواد لازم براي خمير:
آرد=4 پيمانه
خمير مايه=2 قاشق غذاخوري
شكر=1 قاشق غذاخوري
نمك=1 و 2/1 قاشق مرباخوري
روغن نباتي=4/1 ليوان
شير خشك=6 قاشق غذاخوري
آب داغ=1 و 4/1 ليوان
مواد لازم براي داخل سمبوسه:
اسفناج=1 و نيم كيلو(پخته و ريز شده)
پياز=5 عدد ردنده شده
سماق=1 قاشق مرباخوري
رب انار=2/1 قاشق مرباخوري
پودر دارچين=كمي
روغن زيتون=4/1 ليوان
آبليمو=4/1 ليوان
طرز تهيه خمير:
1- در ظرفي آرد،خمير مايه،نمك،شكر و شير خشك را با هم مخلوط كنيد.
2- آب داغ و روغن را به مخلوط اضافه كرده و هم بزنيد.
3- خمير را با دست خوب ورز داده تا خمير صاف و يكدستي بدست آيد.
4- خمير را در ظرف سربسته در جاي نسبتا گرمي به مدت 30 تا 40 دقيقه بگذاريد تا خمير به اصطلاح بيايد و حجم آن تقريبا دو برابر شود.
طرز تهيه مواد داخل خمير:
1. اسفناج+پياز+سماق+نمك+رب انار+دارچين را با هم مخلوط كنيد.
2- مخلوط را به مدت 5 دقيقه در يك صافي بريزيد.
3- مواد را بين دو دست فشار دهيد تا آب آن كاملا برود.
4- در آخر روغن زيتون را به مخلوط اضافه كرده بطوريكه كاملا جذب مواد شود.
5- براي تهيه سمبوسه روي يك سيني را آرد بپاشيد و با وردنه خمير را پهن كنيد(قطر خمير 1 سانتيمتر باشد).
6- روي خمير را يك ليوان از سر آن گذاشته و دور ليوان را با چاقو ببريد تا خمير گردي بدست آيد.
7- كمي از مواد را برداشته در وسط خمير بگذاريد.
8- اطراف خمير را به صورت مثلث برگردانيد بطوريكه روي مواد را بپوشاند.
9- سيني فر را چرب كرده آرد بپاشيد و سمبوسه ها را با فاصله در سيني بچينيد.
10- سيني را در طبقه وسط فر كه از قبل گرم كرده ايد گذاشته و سمبوسه ها را به مدت 30 تا 40 دقيقه با حرارت 160 درجه سانتيگراد بپزيد تا زماني كه سمبوسه ها درست شوند و روي آن طلايي رنگ شود.
( رب انار