خورش موتنجن ( گيلان )
( رب انار )
موادلازم براي 6 تا 7 نفر:
1- مرغابي يا مرغ = يك عدد
2- مغز گردو = نيم كيلو
3- قيسي = 400 گرم
4- كشمش = 200 گرم
5- رب انار ترش يا ملس = 3 قاشق غذاخوري
6- شكر = 2 قاشق غذاخوري
7- دارچين و نمك و فلفل = به مقدار كافي
طرزتهيه:
مغز گردوي سائيده شده را با مرغابي اي كه تميز كرده و شسته ايم با دو سه ليوان آب مي گذاريم چند ساعت با حرارت ملايم بپزد تا مغز گردو به روغن بيفتد. بعد آب انار را در كمي آب حل كرده به آن اضافه مي كنيم. قيسي را شسته و هسته آنرا جدا نموده و كشمي را هم دم گرفته و تميز نموده مي شوئيم. قيسي و كشمش را با كمي روغن تفت مي دهيم. بعد از اين كه مرغابي پخت، قيسي و كشمش و دارچين و نمك و فلفل را به خورش اضافه كرده مي گذاريم با هم كمي جوش بخورد و جا بيفتد. چون معمولا رب انار شمال ترش است يكي دو قاشق شكر نيز به غذا اضافه مي كنيم . اين خورش تقريبا شيرين و كم آب و به غلظت فسنجان است
( رب انار