آش ماست
( آش رشته )
مواد لازم
? گوشت گردن يا سردست، ترجيحا گردن 300 تا400 گرم
? نخود لپه، ليوان توي تصوير تقريبا صد گرم است 50 گرم
? برنج آش يا همان يك ليوان سرخالي 70 گرم
? پياز 1 عدد
? نعناع خشك 1 قاشق سوپ خوري
? شيويد خشك 1 قاشق سوپ خوري
? ماست ترش تقريبا 1 ليتر
? نمك 1 تا 2 تا قاشق چاي خوري
? فلفل 1 تا 2 تا قاشق چاي خوري
? آب سرد 3 تا 4 ليوان
? ظروف و وسايل لازم:
? يك قابلمه تقريبا 4 يا 5 ليتري
( آش رشته )
طرز تهيه
? توضيح: اين مقدار آش ماست بسيار زياد است، من معمولا مقداري از آنرا بدون مخلوط كردن با ماست در فريزر نگهداري ميكنم و هر وقت نياز داشتم چند ساعت قبل از فريزر خارج مي كنم وقتي يخ آن آب شد با ماست مخلوط ميكنم.
گوشت را همراه با پياز بپزيد و بعد از اتمام آنرا بكوبيد، اگر امكان كوبيدن آنرا نداريد با ميكسر آشپزخانه خورد كنيد.
لپه را هم با آب باقي مانده آب گوشت بپزيد، سعي كنيد خوب پخته شود ولي له نشود و دانهها سالم باشند، به همين منظور است كه من لپه را جداگانه ميپزم تا مطمئن شوم له نشود.
حالا برنج را هم بپزيد به صورتي كه دانههاي آن له شود آخرهاي طبخ برنج، شويد و نعناي خشك را هم به آن بيفزايد. وقتي طبخ برنج هم پايان يافت همه مواد را با هم در قابلمه بريزيد بگذاريد چند دقيقه بصورت بسيار ملايم جوش بخورد تا وقتي كه آب آن تمام شود.
وقتي آب آن تمام شد، مواد را بگذاريد كاملا سرد شود بعد با ماست مخلوط كنيد، نمك بزنيد و مزه كنيد. مقدار ماست را خودتان تصميم بگيريد، بعضي ماست را بيشتر ميكنند بعضي كمتر، مخصوصا سعي كنيد ماست ترش تهيه كنيد. اگر ماست ترش نداشتيد آنرا شب قبل، از يخچال خارج كنيد و هم بزنيد بگذاريد تا روز بعد. با اين كار ماست كمي ترش تر خواهد شد. در خاتمه آش ماست را در كاسههاي مورد نظر بريزيد و با مقداري فلفل روي آنرا تزئين كنيد.
? يك نكته ديگر: بچه كه بودم يادم ميآيد گاهي روز بعد از اينكه آبگوشت نخود (يخني نخود) داشتيم، مادرم آش ماست ميبست به شكم مان، بعدها كشف كردم كه مادرم با بهينه سازي يخني نخود و افزودن برنج و كمي شويد و نعناع و ماست، يخني نخود را تبديل ميكرد به آش ماست.
( آش رشته