آموزش و نحوه درست كردن سوفله شوكولاي
مواد لازم
شوكولات ساده بدون مغز 200 گرم
وانيل نصف قاشق چايخوري
آرد سيب زميني 1 قاشق سوپخوري(20 گرم)
شير 1 ليوان
سفيده تخم مرغ 2 عدد
شكر 150 گرم
كره 50 گرم
پودر قند 100 گرم
تخم مرغ 6 عدد
اين سوفله با اين مواد غذايي براي 6 نفر مناسب مي باشد.
طرز تهيه
ظرف نسوز مناسبي را با كره خوب چرب مي كنيم. شوكولات را با 2 تا 3 قاشق سوپخوري آب گرم مخلوط نموده ، به طريق بن ماري آب مي كنيم. (ظرف محتوي شوكولات را در ظرف آبي قرار داده ، روي حرارت ملايم مي گذاريم و هم مي زنيم تا شوكولات آب شود)
زرده و سفيده تخم مرغ را از هم جدا مي نمائيم . زرده را با شكر و وانيل مخلوط كرده، هم مي زنيم تا كاملا سفيد و سفت و كشدار شود.
آرد را در ظرف كوچكي مي ريزيم، شير را كم كم روي آرد ريخته ، هم مي زنيم تا آرد در شير كاملا حل شود .
ظرف را روي حرارت ملايم مي گذاريم و مرتب هم مي زنيم تا شير جوش آمده ، كمي غليظ شود . شوكولات حل شده و كره را با شير مخلوط مي كنيم و اين مايه را با زرده تخم مرغ كاملا مخلوط كرده ، آماده مي گذاريم بماند.
2 عدد سفيده اضافي را با 6 عدد سفيده تخم مرغ مخلوط كرده ، آنقدر مي زنيم تا مثل پنبه سفيد و خشك و سفت شود، به طوريكه اگر كاسه را برگردانيم، سفيده از كاسه نريزد. مايه زرده و شوكولات را كم كم داخل سفيده مي ريزيم و به سرعت مخلوط مي نمائيم . كافي است كه مواد فقط مخلوط شود ، ولي زياد هم نمي زنيم كه پف سفيده نخوابد.
فر را با حرارت 350 درجه فارنهايت و يا 175 درجه سانتيگراد يك ربع قبل گرم مي كنيم و مايه را فوري در ظرف چرب شده آماده مي ريزيم . ظرف را در ظرف آب گرمي قرار مي دهيم و ظرف آب گرم را كف فر مي گذاريم كه به مدت 45 دقيقه بماند .
سوفله بايد كاملا بالا آمده و روي آن كمي بسته شود. ظرف را بيرون مي آوريم ، كمي پودر قند روي آن مي پاشيم و بلافاصله سر ميز مي بريم .
نكته حساس براي هر سوفله مدت طبخ و بلافاصله استفاده كردن آن است . چون اگر كاملا طبخ نشده باشد ،مغز آن آبدار مي ماند و پف سوفله آنقدر مهم است كه ظرف سوفله را بعد از طبخ سر ميز روي چراغ هاي مخصوص قرار مي دهند تا سرد نشود و پف آن نخوابد.
لينك مستقيم: http://mihangram.com/ashpazi-195.html