آموزش و نحوه درست كردن نوقا ،شيريني محلي تبريز
مواد لازم
نان ميكادو 2 ورق
شكر 450 گرم
گلوكز مايع 250 ميلي ليتر
عسل يا شيره 125 ميلي ليتر
وانيل يك هشتم قاشق چايخوري
سفيده تخم مرغ 2 عدد
كره نرم 75 گرم
فندق بدون پوست و پسته 250 گرم
طرز تهيه
قالب مستطيل شكل 20×30 سانتي متري را چرب كنيد و يك ورق از نان ميكادو را كف قالب قرار داده كنار بگذاريد .
شكر ، گلوكز مايع، شيره و يا عسل را در ظرفي ريخته روي حرارت ملايم قرار دهيد تا شكر حل شود . بعد از آن حرارت را كمي بالا برده تا مواد به جوش آيد .
اين مواد بايد حدود 5 دقيقه بدون اينكه هم بخورد بجوشد تا زماني كه درجه حرارت سنج شما عدد 130 درجه سانتي گراد را نشان دهد.
قبل از اينكه مايع كاملا آماده شود سفيده تخم مرغ را با همزن برقي بزنيد تا فرم بگيرد . سپس شيره آماده را از روي حرارت برداشته به صورت يك نوار باريك به آرامي به سفيده اضافه كنيد . همچنان با همزن به زدن ادامه دهيد تا شيره كاملا جذب شده و مواد غليظ شود. به طوري كه شكل خود را حفظ كند.
بعد از جذب شيره با سفيده ، كره نرم شده را اضافه كنيد و در نهايت فندق و پسته را مخلوط كنيد و در قالب آماده بريزيد و با سرعت مواد را با كاردك چرب داخل قالب ، پهن كنيد.
تكه ديگر نان ميكادو را روي مواد قرار داده كاملا فشار دهيد تا نان به مواد بچسبد . قالب را در دماي محيط قرار دهيد تا نوقا كاملا خنك شود. سپس شيريني را با استفاده از يك چاقوي چرب برش دهيد و در ظرف بچينيد.
دقت و سرعت عمل در كار ، نكته اصلي در تهيه اين شيريني است. همين طور بهتر است در تهيه اين شيريني از همزن كاسه دار استفاده كنيد. در صورت در دسترس نبودن دماسنج مي توانيد بعد از 5 دقيقه جوشيدن مايع به اندازه يك قطره از آن را داخل آب سرد بريزيد چنانچه بلافاصله فرم گرفت و شكننده شد مايع آماده است.
لينك مستقيم: http://mihangram.com/ashpazi-202.html