سبزي پلو
( سبزي پلو با ماهي )
مواد لازم
برنج 1 كيلو گرم
سبزي پلو (تره - جعفري - شبت - گشنيز - كمي شنبليله ) 1.5 تا 2 كيلوگرم
گوشت ماهيچه 750 گرم
روغن 200 گرم
زعفران سائيده يك قاشق مرباخوري
سبزي پلو
سبزي پلو
طرز تهيه
برنج را قبلا خيس مي كنيم سبزي را به دقت تميز مي نمائيم و ميشوئيم داخل آبكش مي ريزيم تا آب آن برود ، گوشت را جداگانه مي پزيم بطوريكه بعد از پختن يك ملاقه آب داشته باشد .
سبزي را خرد مي كنيم و برنج را آبكش مي كنيم ولي كمي دان تر بر مي داريم . ته ديگ را دو تا سه قاشق روغن آبكرده ونصف ليوان آب مي ريزيم ، برنج داخل آبكش را كم كم در ديگ مي ريزيم و سبزي خرد كرده را به تدريج لاي برنج مي پاشيم و گوشت را لاي پلو مي گذاريم . سه تا چهار قاشق روغن آبكرده را با آبگوشت مخلوط مي كنيم ، عرق برنج را كه گرفتيم ، آبگوشت و روغن را روي برنج مي دهيم و برنج را در فر يا روي شعله دم مي كنيم .
هنگام كشيدن پلو زعفران سائيده حل شده در آب جوش را با كمي پلو مخلوط مي كنيم و روي ديس مي دهيم و كمي روغن داغ كرده روي پلو مي دهيم .
مي شود لاي سبزي پلو را هنگام دم كردن يك دسته سير تازه تميز كرده بگذاريم .
نكته : سبزي پلو را بدون گوشت مي توان آماده نمود و مي شود وقتي مغز برنج نرم شد سبزي را در ديگ بريزيم و بلافاصله ديگ را از روي آتش بر داريم و در آبكش بريزيم و مطابق دستور دم كنيم.