شامي آرد نخودچي
مواد لازم
گوشت چرخكرده مخلوط گوساله و گوسفند 300 گرم
پياز يك عدد
آرد نخودچي سه قاشق غذاخوري
تخممرغ دو عدد
فلفل، زردچوبه، نمك و روغن به ميزان لازم
طرز تهيه
پياز را رنده كرده و به همراه آرد نخودچي، گوشت، نمك، فلفل، زردچوبه و تخممرغها ورز ميدهيم آن قدر ورز ميدهيم تا كاملا حالت چسبندگي پيدا كند. سپس از هركدام به اندازه يك تخممرغ برداشته به شكل شامي درست ميكنيم، بعد به مدت 15 دقيقه شاميها را كنار گذاشته و در تابه روغن ريخته و با حرارت ملايم شاميها را سرخ ميكنيم و كنار ميگذاريم.
( شامي هويج )
مواد لازم براي سس
ربگوجهفرنگي يك قاشق غذاخوري
گوجهفرنگي دو عدد
پياز يك عدد
شكر دو قاشق غذاخوري
آبليمو نصف فنجان
نمك و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه سس
در همان روغني كه شاميها را سرخ كردهايم پياز رنده شده را با زردچوبه سرخ ميكنيم، سپس رب گوجهفرنگي را افزوده بعد از پنج دقيقه گوجهفرنگيهاي رنده شده را ميريزيم، آنگاه آب، نمك، شكر و آبليمو را اضافه كرده و ميگذاريم به جوش بيايد.
نكته: به جاي شكر و آبليمو ميتوان از سركه سيب و شيره انگور استفاده كرد.
بعد از اين كه سس جوش آمد، شاميها را داخل آن گذاشته و در تابه را ميبنديم تا سس غليظ و شاميها هم در آن پخته شود، بعد از گذشت نيمساعت غذا آماده سرو است.
شامي هويج