كشك بادمجان
مواد لازم كشك بادمجان
براي 3 نفر
بادمجان 4 عدد متوسط
پياز 1 عدد متوسط
سير 2 حبه متوسط
زعفران دم كرده نصف استكان
مغز گردو 100 گرم
نعناع خشك 2 قاشق غذا خوري
كشك به مقدار لازم
طرز تهيه كشك بادمجان
بادمجانها را پوست بگيريد ، برش عمودي بزنيد ، بشوئيد و نمك بزنيد و بگذاريد تا تلخي آنها گرفته شود . بعد از خشك كردن بادمجانها ، آنها را در مقداري روغن سرخ كنيد و بعد از سرخ شدن ، روي حوله آشپزخانه يا دستمال كاغذي ضخيم بچينيد تا روغن اضافه آنها گرفته شود .
پياز را خلال خرد كنيد و در مقداري روغن همراه با كمي زردچوبه سرخ كنيد . وقتي پياز طلايي شد ، سيرها را رنده كنيد و به پياز اضافه كنيد ، بعد از چند دقيقه نيمي از نعناع خشك را داخل تابه بريزيد و هم بزنيد .
بادمجانها را بكوبيد و داخل تابه بريزيد و بعد از مخلوط كردن مواد ، 2 ليوان آب جوش داخل تابه بريزيد و درب تابه را ببنيد . حرارت زير تابه را ملايم كنيد و بگذاريد مخلوط به مدت 30 دقيقه با حرارت ملايم و درب بسته مزه دار و مغز پخت شود .
مغز گردو را آسياب كنيد و بعد از 30 دقيقه كه مخلوط مغز پخت شد و اصطلاحا به روغن افتاد همراه باقيمانده نعناع خشك ، به تابه اضافه كنيد و خوب هم بزنيد . اگر آب غذا كشيده شده بود حداكثر 1 ليوان آب جوش داخل ظرف بريزيد . درب ظرف را ببنيد و 10 دقيقه ديگر زمان دهيد تا گردو و مواد خوب مخلوط شوند .
بعد از 10 دقيقه 3 قاشق غذا خوري كشك را همراه زعفران دم كرده به مواد اضافه كنيد و مواد را هم بزنيد، درب ظرف را باز بگذاريد و حرارت زير تابه را كمي بالا ببريد تا آب اضافه كشك كشيده شود .
بعد از اينكه آب كشك كشيده شد ، زير تابه را خاموش كنيد ، درب تابه را ببنيد و 15 دقيقه اجازه دهيد تا مواد روي شعله خاموش و با حرارت داخل تابه ، جابيفتند . ( دقت كنيد كه حتما موقع جا افتادن غذا ، شعله زير تابه را خاموش كنيد و درب آن بسته باشد ) و بعد غذا را در ظرف مناسب بكشيد و سرو كنيد .
نكته :
موقع سرخ كردن بادمجانها براي اينكه نياز به روغن كمتري داشته باشيد ، درب تابه را ببنديد تا بادمجانها هنگام سرخ شدن ، با بخار داخل تابه كاملا بپزند و نرم شوند .
كوبيدن بادمجانها صرفا براي يكدست شدن ظاهر غذاست و انسجام بيشتر بافت كشك و بادمجان .
بعد از اضافه كردن سير دقت كنيد تا زمان زيادي سير را تفت ندهيد . چون ممكن است در اثر حرارت سيرها سفت شوند .
بهتر است نعناع خشك را در چند مرحله به غذا بيفزائيد تا عطر و طعم و رنگ خود را از دست ندهد .
اگر از كمي ترخان خشك شده نيز داخل خوراك استفاده كنيد ، در عطر و طعم غذا بسيار موثر خواهد بود .
اگر آب گوشت در دسترس داريد به جاي آب جوش ، از آب گوشت استفاده كنيد . در اين صورت مزه خوراك بسيار لذيذ تر خواهد شد .