شامي هويج - قم
مواد لازم
گوشت چرخ كرده 400 گرم
هويج رنده شده 250 گرم
تخم مرغ 3 عدد
سركه يك دوم پيمانه
پياز رنده شده 1 عدد متوسط
نمك، فلفل، زردچوبه به ميزان لازم
رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذاخوري
آرد نخودچي 3 قاشق غذاخوري
شكر 2 قاشق غذاخوري
روغن به ميزان لازم
طرز تهيه شامي هويج
تهيه سس شامي
ظرف را روي حرارت ميگذاريم تا داغ شود مقداري روغن داخل آن ميريزيم رب را داخل آن تفت ميدهيم بعد از اينكه رب تفت خورد شكر را اضافه ميكنيم و دوباره تفت ميدهيم وقتي كه شكر كمي حل شد سركه اضافه ميكنيم سس رقيقي به دست مي آيد وقتي شامي آماده شد اين سس را روي آن ميريزيم.
در نوع سنتي اين شامي گاهي 1 قاشق چايخوري رب انار و 1 قاشق غذاخوري پياز داغ هم به سس اضافه ميكنند همراه مواد گفته شده.
مي توان براي داخل شامي از سيب زميني هم استفاده كرد كه در آن صورت شبيه كتلت ميشود.
پياز و هويج رنده شده را داخل ظرفي ميريزيم و گوشت را اضافه ميكنيم زردچوبه، فلفل سياه و نمك اضافه ميكنيم 3 قاشق آرد نخوچي اضافه ميكنيم و 2 عدد از تخم مرغها را اضافه ميكنيم بعد اگر لازم بود و مواد شل بود تخم مرغ سوم را اضافه خواهيم كرد.
مواد را خوب ورز ميدهيم. بهتر است آرد نخودچي را خودتان در منزل تهيه كنيد يعني نخودچي را تهيه كرده و آسياب كنيد. در آن صورت كيفيت آن بهتر خواهد بود.
ماهي تابه را روي حرارت ميگذاريم روغن را داخل آن ميريزيم.
چون تخم مرغهاي ما درشت بود نيازي به تخم مرغ سوم نشد. بستگي به اندازه تخم مرغها و ميزان رطوبت آرد دارد.
به اندازه نارنگي از مواد را برميداريم در دست صاف ميكنيم وسط آن با انگشت حفره ايجاد ميكنيم و داخل روغن كه كامل داغ شده ميگذاريم ضخامت شامي 1 سانتي متر باشد. وقتي يك طرف آن كامل طلايي شد برميگردانيم تا طرف ديگر نيز طلايي شود.
براي سرو اين غذا با سس دو روش وجود دارد يا سس را در آخر كه همه شامي ها سرخ شد داخل ماهي تابه شامي ها ريخته و ميگذاريم شامي ها داخل سس چند جوش بزنند تا سس به خورد آنها برود يا اينكه وقتي شامي ها آماده شد آنها را داخل ديس ميكشيم و سس را روي آنها ميريزيم كه اين روش براي مهمانيها مناسب تر است.
اگر شامي داخل ماهي تابه كامل سرخ شده باشد به راحتي ميتوانيم آن را برگردانيم اما اگر يك طرف آن كامل سرخ نشده باشد وقتي قاشق را زير آن ميگذاريم و بلند ميكنيم ميشكند و بر نميگردد.
براي شامي ها حرارت بايد زياد باشد و مقدار روغن نيز زياد باشد دقت كنيد اگر ميزان روغن كم باشد بيشتر جذب شامي ميشود و اگر ميزان روغن بيشتر و حرارت زياد باشد كمتر جذب ميشود.
پس از اينكه شامي ها آماده شد روي دستمال ميگذاريم تا روغن اضافي اگر داشته باشند گرفته شود.